Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Zelf verwijderen

GevelsHet verwijderen van asbest door een asbestverwijderingsbedrijf is natuurlijk niet gratis. Je zal moeten rekenen op een investering van een paar honderd euro en soms nog meer. Het is afhankelijk van hoeveel asbest er is en wat de totale oppervlak met asbest is. Een kamer van 30 m2 behandelen om de asbest te verwijderen kost tussen de €700 euro en de €1000 euro. Als het gaat om het verwijderen van asbest golfplaten dan moet je rekenen op een investering van €20 euro tot €60 euro per m2 afhankelijk van het oppervlak. Je gaat je dan natuurlijk afvragen wat de kosten zijn als je het zelf zou doen.

Zelf asbest verwijderen of niet?

Als je zelf asbest saneren wilt dan moet je wel over de juiste apparatuur en de juiste kleding beschikken. Het is goed om hier stil bij te staan. Ook heb je speciaal verpakkingsmateriaal nodig om de asbest goed af te voeren. Daarnaast is een goede stofzuiger belangrijk om alle stofdeeltjes weg te zuigen. Natuurlijk kun je dit met je eigen stofzuiger doen, zou je denken. Echter je wilt natuurlijk geen last hebben van de stofdeeltjes later in je woning. Het is mogelijk dat je dan alsnog last krijgt van stof in de binnenruimtes en de deeltjes in jouw longen nestelen. Daarom is er dus speciaal apparatuur nodig, heb je die? Je mag zelf asbest saneren als het hechtgebonden asbest betreft (deeltjes laten niet los), echter neem het zeker voor het onzekere en ga goed voorbereid aan het werk.

Wat zijn de kosten?

Oud dak vervangingJe moet rekening houden met een asbestinventarisatie (altijd vooraf verplicht en kosten van rond de €400 euro per geval), de kosten van het materiaal wat je moet aanschaffen of huren, de kosten van het verpakkingsmateriaal en ook de kosten van het afvoeren en storten. Het afvoeren kost rond de €20 euro tot €30 euro per 100 kg afgevoerd asbest.

Een asbestspecialist inschakelen?

Het verwijderen van asbest moet volgens de Nederlandse en Europese wetgeving gebeuren. Erkende asbestspecialisten kunnen je daarom goed van dienst zijn en je helpen met het verwijderen van asbest in het dak of op andere plekken in een bouwwerk. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om op de kosten voor verwijdering te besparen.

Wat kost asbestsanering?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.