Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Asbest verwijderen

Soorten asbestAls je asbest in je huis of garage hebt dan is het natuurlijk goed om dit te laten verwijderen. De stofdeeltjes van asbest zorgen voor longkanker en andere nare ziekten. Om de asbest te laten verwijderen is het goed om ook te weten wat de kosten precies zijn. Je weet dan welk budget je apart moet houden hiervoor. Het is afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin je het asbest wilt laten verwijderen of de hoeveelheid en aantal vierkante meters golfplaten. Het is goed om zelf een indicatie te hebben van de kosten. Zo ben je al voorbereid als je asbest offertes gaat opvragen voor jouw klus.

Wat zijn de tarieven?

De kosten voor verwijdering hangen sterk samen met hoe groot de ruimte is waar je de asbest weg wilt halen. Het is natuurlijk belangrijk dat een SC-530 gecertificeerd bedrijf dit voor je doet op een vakkundige en betrouwbare manier. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende mogelijkheden van het verwijderen van asbest en de bijbehorende kosten.

  • Een kamer tot 35 m2 kost €750 euro tot €1000 euro om asbestvrij te maken.
  • Twee kamers tot 40 m2 kost €850 euro tot €1050 euro om asbestvrij te maken.
  • Twee kamers tot 70 m2 kost €1450 euro tot €1950 euro om asbestvrij te maken.
  • Drie kamers tot 50 m2 kost €1000 euro tot €1400 euro om asbestvrij te maken.

Deze prijzen bevatten niet de kosten voor een eventuele asbestinventarisatie. Daarnaast kunnen boerderijen ook een subsidie krijgen op het laten verwijderen van asbest. Denk aan regeling: ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’. Voor meer informatie: asbest subsidie.

Heb je golfplaten met asbest?

Asbest kan ook in golfplaten zitten. Als je deze golfplaten hebt en het wilt laten verwijderen dan moet je op de volgende kosten rekenen.

  • 1 – 10 m2 asbest golfplaten: €500 euro – €600 euro
  • 11 – 20 m2 asbest golfplaten: €600 euro – €700 euro
  • 21 – 30 m2 asbest golfplaten: €700 euro – €750 euro
  • 31 – 50 m2 asbest golfplaten: €750 euro – €800 euro
  • meer dan 100 m2 asbest golfplaten: €14 – €15 per m2

Een specialist inhuren?

Het verwijderen van asbest moet volgens de Europese wetgeving gebeuren. Erkende asbestspecialisten kunnen je daarom goed van dienst zijn en je helpen met het verwijderen van asbest in het dak of op andere plekken in je woning, kantoorpand, winkelruimte en boerderij. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om op de kosten voor verwijdering te besparen.

Wat kost asbestsanering?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.