Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Kosten asbest verwijderen Blauwesluis

Afzetting hek asbestgevaarWat zijn de kosten voor het verwijderen van asbest volgens de Nederlandse wetgeving? Indien je asbest uit je dak, muren, vloeren of plafonds wilt verwijderen is het verstandig om in contact te komen met specialisten uit Blauwesluis om de mogelijkheden te bespreken.

Op deze manier kun je het aanbod vergelijken en krijg je dus een goed beeld van de kosten. Door te kiezen voor de beste deal zul je besparen op de kosten die je moet maken. Gebruik gratis onze offerte service.

Kosten asbestinventarisatie Blauwesluis

Asbest verwijderen begint altijd eerst met een inventarisatie. Een deskundig bedrijf zal dan kijken of er asbest aanwezig is in het betreffende bouwwerk. Zo zijn er verschillende soorten asbestinventarisaties en is de goedkoopste inventarisatie enkel een bezichtiging (met het blote oog) op locatie. Om zeker te weten of er asbest aanwezig is zal er ook een monsteranalyse in een laboratorium noodzakelijk zijn. Voor een type 0 onderzoek beginnen de prijzen per geval bij ongeveer €150 euro. Wil je precies weten wat een asbestinventarisatie jou in Blauwesluis gaat kosten, laat je dan vrijblijvend adviseren door asbestbedrijven.

Kosten sanering Blauwesluis

Jaren geleden was het in Blauwesluis heel normaal om in de bouw asbest te gebruiken totdat bekend werd hoe schadelijk de stofdeeltjes voor de longen zijn. Deze deeltjes gaan namelijk vastzitten in de longen en komen er ook niet meer uit. Uiteindelijk kunnen mensen hier na zo een 25 jaar longkanker van krijgen. Als je dus asbest in je woning hebt is het belangrijk om dit op de juiste manier te verwijderen en af te voeren. Lees verder op pagina: kosten asbestsanering.

Prijzen asbest verwijderen

De kosten voor sanering hangen sterk samen met hoe groot de ruimte is waar je het asbest weg wilt laten halen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de kosten voor sanering.

  • Een kamer tot 35 m2 kost €700 euro tot €1000 euro
  • Twee kamers tot 40 m2 kost €850 euro tot €1050 euro
  • Twee kamers tot 70 m2 kost €1450 euro tot €1950 euro
  • Drie kamers tot 50 m2 kost €1000 euro tot €1400 euro

Deze prijzen bevatten niet de kosten voor een eventuele asbestinventarisatie. Daarnaast kunnen agrariërs ook een asbestsubsidie krijgen op het laten verwijderen van asbest. Denk aan de regeling ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’ bijvoorbeeld.

Asbest in golfplaten

Asbest kan ook in de golfplaten in daken zitten. Als je deze golfplaten hebt en het wilt laten verwijderen dan moet je op de volgende kosten rekenen.

  • 1 – 10 m2 asbest golfplaten: €500 euro – €600 euro
  • 11 – 20 m2 asbest golfplaten: €600 euro – €700 euro
  • 21 – 30 m2 asbest golfplaten: €700 euro – €750 euro
  • 31 – 50 m2 asbest golfplaten: €750 euro – €800 euro
  • meer dan 100 m2 asbest golfplaten: €14 – €15 per m2

Laat een gratis kostenoverzicht van de sanering maken door asbestbedrijven uit de regio.

Zelf verwijderen goedkoper?

Soorten asbestHet verwijderen van asbest door een asbestverwijderingsbedrijf uit Blauwesluis is natuurlijk niet gratis. Een kamer van 30 m2 behandelen om het asbest te verwijderen kost tussen de €700 euro en de €1000 euro. Als het gaat om het verwijderen van asbest golfplaten dan moet je rekenen op een investering van €25 tot €60 euro per m2 afhankelijk van het totale oppervlak. Let op dat je bijna nooit zelf asbest mag verwijderen! Alleen als er sprake is van hechtgebonden asbest en niet meer is dan 35 m3 mag je van bijna alle gemeenten in Nederland het asbest goed verpakt afleveren bij een milieustation in de buurt. Laat een asbestbedrijf uit Blauwesluis je adviseren voordat je besluit het zelf te doen en je mogelijk in overtreding van de wet bent.

Afvoeren en storten in Blauwesluis

Als je asbest verwijderen gaat of het laat doen door een specialist uit Blauwesluis dan is het belangrijk om de kosten per m2 te kennen. Als je het zelf mag afvoeren en storten dan kunnen de kosten wel iets lager uitvallen. Wel is het standaard de regel dat je het asbest in twee lagen van landbouwplastic moet verpakken. Hiermee voorkom je dat de deeltjes los kunnen komen en zich verspreiden. Ga naar pagina asbest storten en afvoer.

Weten wat asbestsanering gaat kosten?

Kom dan in contact met specialisten in je regio door gratis en vrijblijvend meerdere offertes op te vragen. Door het aanbod vervolgens te vergelijken weet je precies hoeveel de sanering je gaat kosten. Deze vergelijkdienst is gratis en vrijblijvend! Vraag vandaag nog asbest offertes op.