Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Kosten per m2

Afzetting hek asbestgevaarAls je asbest wilt verwijderen uit je garage, schuur of woning dan zul je een flink bedrag moeten betalen om die ruimte(s) asbestvrij te maken.

Het is niet zozeer het asbest wat zo schadelijk kan zijn voor je gezondheid, maar wel de stofdeeltjes. Hierom is het dus verstandig om de asbest zo snel als mogelijk te verwijderen. Echter wat zijn de kosten per m2?

Enkele prijsvoorbeelden

De kosten van het verwijderen van asbest is afhankelijk van waar het materiaal zich bevindt. Als het in een kamer zit of als het bijvoorbeeld golfplaten zijn maakt dit wel degelijk een verschil. Graag geven we je enkele prijsvoorbeelden van het verwijderen van asbest in een normale kamer.

  • Een ruimte tot 35 m2 kost €750 euro tot €1000 euro om asbestvrij te maken
  • Twee ruimten tot 40 m2 kost €850 euro tot €1050 euro om asbestvrij te maken
  • Twee ruimten tot 70 m2 kost €1450 euro tot €1950 euro om asbestvrij te maken
  • Drie ruimten tot 50 m2 kost €1000 euro tot €1400 euro om asbestvrij te maken

Grofweg betekent dit dat de kosten per m2 zo een €20 euro tot €30 euro zijn. Houd er wel rekening mee dat dit slechts indicaties zijn en dat het bedrag wat jij dient te betalen kan afwijken van het bovenstaande. Laat daarom gratis en vrijblijvend meerdere asbestbedrijven jou een prijsopgave per email toesturen.

Asbest golfplaten verwijderen

Asbest kan natuurlijk ook in golfplaten zitten. Het is goed om te weten wat de kosten zijn als je deze golfplaten van asbest verwijderen wilt. De kosten liggen tussen de €14 euro en de €60 euro per m2. Hieronder volgen enkele prijsvoorbeelden voor het laten verwijderen van golfplaten met asbest.

  • 1 – 10 m2 asbest golfplaten: €500 euro – €600 euro
  • 11 – 20 m2 asbest golfplaten: €600 euro – €700 euro
  • 21 – 30 m2 asbest golfplaten: €700 euro – €750 euro
  • 31 – 50 m2 asbest golfplaten: €750 euro – €800 euro
  • meer dan 100 m2 asbest golfplaten: €14 euro – €15 euro per m2

Indien je wilt weten wat de exacte kosten voor het verwijderen golfplaten met asbest is, kun je het beste gratis offertes van asbestbedrijven opvragen. Op die manier kun je het aanbod vergelijken en krijg je een goed beeld van de duurste en goedkoopste prijs per m2.

Een asbestspecialist inschakelen?

Het verwijderen van asbest moet volgens de Nederlandse wetgeving gebeuren. Asbestspecialisten kunnen je daarom goed van dienst zijn en je helpen met het verwijderen van asbest in het dak of op andere plekken in je woning. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om op de kosten voor asbestsanering te besparen.

Wat kost asbestsanering?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Gratis en vrijblijvend.