Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Verwijdering uit het dak

DakpannenAls je asbest in je dak hebt dan is het natuurlijk belangrijk om het te laten verwijderen. Het kunnen asbestplaten zijn onder de dakpannen om je woning mee te isoleren. Ook kan het een ander materiaal zijn. Door een asbestinventarisatie uit te laten voeren is het mogelijk om precies te weten waar het asbest zich bevindt. Hierna kan de asbest uit het dak verwijderd worden. De kosten zijn natuurlijk van belang om te weten.

Waaruit bestaan de kosten?

Er zijn een aantal elementen waaruit het verwijderen van asbest uit het dak bestaat. Ten eerste is er de asbestinventarisatie, dat is altijd verplicht en is het doel om de asbest in een bouwwerk te lokaliseren (plek + hoeveelheid). Hierna zijn er de kosten voor het verwijderen van asbest uit het dak. En zal de asbest op de juiste manier afgevoerd moeten worden en gestort bij een stortplaats van de gemeente. Om de kosten exact te kennen is het slim om bij verschillende asbestverwijderingsbedrijven een offerte op te vragen.

Kwaliteit, vakmanschap en certificering

Als je een asbestverwijderingsbedrijf gaat inschakelen om asbest van je dak te verwijderen dan is het goed om naast de kosten ook te letten op een aantal andere zaken. Let erop of het bedrijf ook over de juiste certificering beschikt, zoals een SC-530 en SC-540 certificering. Neem eventueel contact op met Ascert (uitgever SC-530/530 certificaten) op na te gaan of het bedrijf daadwerkelijk een certificaat heeft. Kijk ook of het bedrijf kwaliteit kan leveren en hoe lang het bedrijf al ervaring heeft met het asbest verwijderen. Hierna kun je een goede keuze maken en je huis verlossen van asbest.

Een asbestspecialist inschakelen?

Het verwijderen van asbest moet volgens de Nederlandse en Europese wetgeving gebeuren. Erkende asbestspecialisten kunnen je daarom goed van dienst zijn en je helpen met het verwijderen van asbest in het dak of op andere plekken in je woning, kantoorpand, winkelruimte en boerderij. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken om te besparen op de kosten.

Wat kost asbestsanering?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Gratis en vrijblijvend.