Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Asbestinventarisatie

DakenWil je graag weten wat een asbestinventarisatie gaat kosten? Het is goed om te weten hoe je met een inventarisatie kunt ontdekken waar er precies asbest in je woning of kantoor zit en in wat voor hoeveelheid. Er zijn een drietal soorten die we graag met je bespreken.

1) Het Type A asbestinventarisatie rapport

Als het asbest gemakkelijk waar te nemen is dan kun je dit type inventarisatie op laten maken. Het bedrijf moet beschikken over het SC-540 certificaat. De visuele inspectie is vaak een opname van een monster met wat gereedschap bij jou op locatie. Het monster wordt meegenomen en zal vervolgens onderzocht worden in een laboratorium. De kosten van zo een rapport zijn meestal zo een €380 euro inclusief BTW. Als het om een groot gebouw gaat van 1200 m3 of meer dan zijn de kosten vaak €630 euro inclusief BTW.

2) Type B asbestinventarisatie

Als er tijdens het uitvoeren van een Type A asbestinventarisatie vermoed wordt dat er ook niet direct zichtbaar asbest in het pand is dan is het goed om een Type B rapport uit te laten voeren. De kosten hiervan zijn inclusief wat sloop- en breekwerk zo een €660 euro tot €1560 euro inclusief BTW. Het sloopwerk wordt hierbij niet hersteld. Wil je het pand uiteindelijk helemaal slopen dan kun je dit rapport ook gebruiken voor een sloopvergunning bij de gemeente.

3) Type 0 asbestinventarisatie

Een laatste mogelijkheid is het Type 0 asbestinventarisatie rapport. Je kunt dit gebruiken wanneer je een woning wilt gaan kopen. Het is een visuele beoordeling volgens de NEN-2991 regels. Een Type 0 rapport kost €180 euro inclusief BTW. Het is echter wel een beperkte inspectie.

Wil je een pand verbouwen of slopen?

Als je een pand wilt slopen of verbouwen dan heb je een asbestinventarisatie Type A nodig. Mogelijk wordt hier in een later stadium een asbestinventarisatie Type B aan toegevoegd.

Een asbestspecialist inschakelen?

Voordat je asbest laat verwijderen dien je te beschikken over een asbestinventarisatie rapport dat is opgesteld door een SC-530 gecertificeerd bedrijf. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om ook op de kosten die je moet maken te besparen.

Wat kost een asbestinventarisatie?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Externe bronnen:
www.asbest-subsidies.nl/asbestinventarisatie