Herkennen en saneren

Neem vandaag contact op met bedrijven en laat een inventarisatie uitvoeren.

Afvoer

SloopwerkzaamhedenAls je asbest in je huis hebt dan wil je natuurlijk graag dat het zo snel als mogelijk verdwijnt. Het is goed om de asbest te verwijderen, want het is namelijk erg slecht voor de gezondheid. Het zijn de stofdeeltjes die zeer schadelijk voor de gezondheid zijn. Je kunt namelijk longkanker krijgen als je er langdurig aan blootgesteld wordt. Het is goed om er dus voor te zorgen dat het asbest op de juiste manier verwijderd wordt.

Kosten afvoeren en storten

Het afvoeren van asbest moet volgens de Nederlandse en Europese richtlijnen gebeuren. Vastgebonden asbest tot een volume van 35 m2 mag je over het algemeen in bijna alle gemeenten zelf afvoeren. Je kunt het asbest dan bij verschillende stortplaatsen van de gemeente aanbieden; de zogenoemde milieustations. Hiervoor gelden natuurlijk wel enige kosten, omdat asbest op zorgvuldige wijze vernietigd dient te worden en kost daarom meer tijd. Van gemeente tot gemeente verschillen de kosten sterk. Als je echter kijkt naar de gemiddelden dan moet je rekenen op een prijs van €20 euro tot €30 euro per 100 kg asbest. Als je meer afvoert dan wordt het iets goedkoper per kilo. Voor 1000 kg wordt rond de €190 euro gerekend.

Totaalpakket

Als je een asbestverwijderingsbedrijf inschakelt dan is het goed om te kiezen voor een totaalpakket. Het is belangrijk om het asbest door het bedrijf te laten verwijderen en ook af te laten voeren. Hierdoor is er meer zekerheid gedurende het hele proces.

Een asbestspecialist inschakelen?

Het verwijderen van asbest moet volgens de Nederlandse wetgeving gebeuren. Erkende asbestspecialisten kunnen je daarom goed van dienst zijn en je helpen met het verwijderen van asbest in het dak of op andere plekken in je woning, kantoorpand, winkelruimte of boerderij. Met onze offerte service kom je in gesprek met deze specialisten en kun je het aanbod vergelijken. Hierdoor is het mogelijk om op de kosten te besparen.

Wat kost asbestsanering?

Achterhaal de exacte kosten voor asbestverwijdering door gebruik te maken van onze vergelijkservice. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met erkende SC-530 en SC540 asbestspecialisten in je regio. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.